Pengikut

Isnin, 7 Jun 2010

mari makang tupat sotong.......


musim mencandat sotong kini rancak di terengganu......
ramai orang luar datang untuk menyertai pesta mencandat sotong..

aku jenis mabuk laut..... bukan sotong yang dicandat tapi aku yang akan tercandat dulu dari sotong.

di Terengganu "ketupat sotong" satu makanan yang popular...
kalau bertandang ke Terengganu singgahlah di Restoran Lempeng .... kg. Rusila.
terdapat ketupat sotong dan air tuak vs ais kerim.....

musim cuti sekolah ....... mari-mari ke kuala terengganu....

p/s
macam mana biru promosi melawat terengganu ni jadi dog?

15 ulasan:

  1. Salam. Pagi2 dah pekena ketupat sotong ke? Sedap ke? Sata dah makan, yg ni blom lak? Ada resepi ke?

    BalasPadam
  2. Air tuak tu air nira, kan??? Kalau kat sebelah sini, tuak tu sinonim dengan todi! :)

    BalasPadam
  3. kakcikseroja: nira... tuak sini bukan todi kakcik.

    BalasPadam
  4. Idda Hashim : resepi ! tanyalah pada tuan restoran tu...kalau dia bagi ambillah.

    BalasPadam
  5. salam bro,
    hahahahhaha...
    jadi doh tapi dok berapa nok jadi etek
    ekekekekek...

    saya memeng suka tupat sutung ni
    memang selalu gok wat sini
    v kawan2 makan seme suka
    beh beha
    senang sangat wat benda nih
    cuma kena rajin buang kulit sutung tuh jer

    saya ada pengalaman 2 kali g candat sutung kat redang masa cuti2 snorkeling
    kejab jer okay, pastu tumbang gok
    hehehhe..

    oooooooo nama dia restoran lempeng ke?
    kami selalu gok singgoh sini
    beh sebab macang2 makanan seme ada
    pilih jerk
    saya juga pengemar air nira
    hehehheeh...

    BalasPadam
  6. okay okay
    nanti saya buat tupat sotong n bagi resepi kat kawan kat blog tuh
    lalallala..

    BalasPadam
  7. wah sedapnya tupat sotong..suka makan tapi malas nak buat ...cerewet la!

    BalasPadam
  8. Ketupat sotong itu apa sebenarnya ya? Pernah dengar tetapi tidak pernah jumpa/makan lagi...

    BalasPadam
  9. Marniyati: cikgu.... ketupat sotong... ialah sotong diletakkan beras pulut didalamnya.... dan ada kuah..kuah ni dari santan kelapa.

    cikgu tunggu resepi dari che biru.

    tanya student terengganu kat universiti.

    BalasPadam
  10. hai :kalau malas tapi suka makan datanglah ke restoran ni

    BalasPadam
  11. tak pernah makan..tentu sedapkan.

    BalasPadam
  12. zue : memang sedap...kena makanlah masakan tempatan.

    BalasPadam
  13. Rasa hendak juga ngikut orang pergi mencandat sutong ni..nak rasa thrill nya..

    BalasPadam
  14. Assalamualikum..
    sy penah juga buat ketupat sotong ni..tp lama dah..sedap..

    tahun lepas sorg staff ofis g mencandat sotong kt tganu..besar2 sotong yg dibawanya balik..sekor pun dh cukup utk sy anak beranak..

    BalasPadam