Pengikut

Khamis, 23 September 2010

merenung payu dara......

Selepas solat subuh tadi aku menjelajah alam maya ini..... baca apa yang perlu,... ada artikel yang merehatkan minda tapi banyak juga yang memerahnya.

terbaca aku satu artikel seorang ahli gerontologist dari GERMAN..... Dr.Karen Weatherby.

hasil satu kajiannya ..... mendapati

"merenung payu dara wanita selama 10 minit mampu memanjangkan usia lelaki hingga LIMA tahun.

"just 10 minutes of staring at the charms of a well endowed female, is roughly equivalent to a 30 minutes aerobics.

nak baca lebih lanjut ada dalam NEw England Journal of Medecine.

jadi apa tunggu lagi...kos senaman termurah.
tapi jangan tenung orang lain punya maaaa....

barangkali betul juga kata cikgu jang ..... kalau nak hidup lebih lama maka lebihkan lagi masa renungan tu...

untuk makluman jua kajian ini telah dilakukan ke atas 200 orang lelaki tulen!!!!!!

15 ulasan:

  1. Boleh digunapakai ke teori tu??? ;-)

    BalasPadam
  2. salam akhi...

    lama tak berkunjung...

    {tapi jangan tenung orang lain punya maaaa....} lumrah manusia ................

    BalasPadam
  3. salam,

    hmmmmm errrrrrrrrrrrrr.....

    ps:
    baru masuk kerja selasa . nak online kat rumah pun masih malas. kat opis pun cam busy jerk
    hehehheh....
    makang banyok sangat masa balik tganu baru2 nih ekekekek...

    BalasPadam
  4. Salam..."merenung payu dara wanita selama 10 minit mampu memanjangkan usia lelaki hingga LIMA tahun.

    kalau lebih drpd tu....kot bertambah lagi 10 tahun...hehehe

    BalasPadam
  5. salam..ala....ruginya yg belum kwin tu......

    renung dada sendiri la nampaknya...ishh..

    BalasPadam
  6. Eid mubarak buat abu muaz sekeluarga. kat tempat saya berada sekarang ni memang banyak spesimen untuk ditenung...cuma nak tak nak aje. iman kena kuat :)

    BalasPadam
  7. Aargghh... abang niii... ada-ada aja.......

    BalasPadam
  8. Hah..malam ini akan ku tenung lama lama..he he!

    BalasPadam
  9. hehehe.. mmg sah pas ni ramai yg ikut tu :)

    BalasPadam
  10. salam .

    ok. take noted !
    ini agenda penting . ekeke

    and saya masukkan (link) dlm n3 terbaru saya .
    tkasih ..

    BalasPadam
  11. ASKM
    BETUL KE ? UNTUK LF YANG SUDAH BERUSIA BEGINI, MALAS NAK TENGOK! LAGIPUN YANG HENDAK DITENGOK TAK MAHU DITENGOK !

    BalasPadam
  12. kalau begitu saya pun nak hidup lebih lama !

    kalau renung orang lain punya ...pendek usia.

    BalasPadam
  13. he2..itu lelaki...kita lak org perempuan cmna??heheh

    BalasPadam
  14. 10 minit = + usia 5 tahun

    ...kalau lebih dari 10 min = - 5 tahun+++

    ...kalau orang punya = pendek umur++++

    BalasPadam
  15. salam

    ermm.. iyake ni??? aduhaiii. Macam-macam yang dikajinya.

    Senyum je bila baca komen-komen.
    Komen Honeybunny tu apa agaknya jawapannya??? Rasanya kalau orang laki tu ada misai tenung je misainya ila.. kalau tak de misai tenung je telinganya. haha!!!

    p/s - suka tenung kening mata ..

    BalasPadam