Pengikut

Ahad, 15 November 2009

menangi hati isteri --- part two.

no.6 : hendaklah selalu memeriksa tong sampah.Jika sudah penuh tolong buangkan sampah itu.Kemudian tolong letakkan plastik sampah dalam tong itu.


no.7 : Ketawalah pada jenaka yang dibuatnya.

no.8 : Sabarlah bila dia mahu berkongsi pendapat dengan anda.Jangan mengalihkan pandangan anda pada benda lain atau melihat jam.

no.9 : Jadikan tabiat merangkulnya dan mengasihinya yang bukan bertujuan untuk jima'.

no.10: Biar dia tahu bahawa anda sentiasa membawa gambarnya dalam dompet anda.

no.11: ............ cukuplah dulu kalau dah beramal setakat nombor 10 kira dah ok lah tuuu....

24 ulasan:

  1. untung la saper2 isteri yg dapat suami yg perfek mcm ni kan,

    masih ada kah?

    BalasPadam
  2. Perempuan memang suka disentuh dan dibelai bukan untuk sex semata-mata. Sambil duduk2 tengok tv pun boleh belai isteri...hehehe

    BalasPadam
  3. hehehe..

    resepi ni sesuai untuk jejaka-jejaka idaman malaya diluar sana tu..

    Kalau x paham, boleh rujuk pada sifu abu muaz..

    kekekek...

    BalasPadam
  4. Salam Abu Muaz. Selama lebih 2o tahun berkahwin, isteri paling suka jika saya telefon dia selalu. Jika tidak telefon sehingga tengah hari, dia merungut.

    BalasPadam
  5. Salam...

    Kena praktik seawalnya apabila masuk gerbang perkahwinan...agar ianya menjadi kebiasaan

    BalasPadam
  6. bagus mngamalkannya buat para pasangan

    BalasPadam
  7. blueCity : kenapa tak percaya ke? belum cuba manalah nak tahu......

    BalasPadam
  8. kepada semua lelaki..ikut panduan yg telah diberikan oleh tuan abu muaz ni..

    BalasPadam
  9. No. 7 sampai no. 11 tu mmg adala..tapi no. 6 tu dia selalu lupa..selalu kena peringatkan..Lagi satu saya tak tau dia ada bawak gambar saya dalam dompet dia sbb tak pernah jumpa tapi satu hari nak tarik duit dari dompet baru terjatuh gambar tu..hmm..mmg touching sangat2 masa tu..sbb ingatkan saya sorang jer simpan gambar dia dalam dompet..

    BalasPadam
  10. Salam Abu MUaz,

    Yang no 6 tu mcm dah jd duty asband.. alhamdulillah.. tp sekarang di hospital pula kena demam denggi.. tlg doakan cepat sembuh ya..

    BalasPadam
  11. Tirana : betul kata anda. Sentuhan tuuu.... saja dah boleh menyelesaikan banyak masalah terutama stress.

    BalasPadam
  12. mamamin : silakan tapi jangan lupa bawa bersama sesikat pisang emas.....

    BalasPadam
  13. Cikcookie : nak suami macam mana? Carilah dulu...

    BalasPadam
  14. MyBabah : tuan sudah berada dilandasan yg betul .

    BalasPadam
  15. Abd Razak : tuan sangat bijak...jauh memandang kehadapan. Bijak,bijak.....

    BalasPadam
  16. maiyah : sangat bagus diamalkan.

    BalasPadam
  17. fadzilah : silakan,silakan.... jika timbul masalah hubungi saya ditalian (bukan 999 tau...)

    BalasPadam
  18. zai : suami puan sangat hebat.

    BalasPadam
  19. werdah : oooo begitu. Saya sangat simpati pada puan. InsyaAllah suami puan akan sembuh secepat mungkin.Amin.

    BalasPadam
  20. ttg welcome to my site tu bleh bik dari http://www.alhabib.com

    BalasPadam
  21. Salam Abu Muaz;
    TQ kerna perkongsian ini. Saya tidak harap apa-apa dari suami,kerana saya tahu dia bukanlah lelaki yang romantik. Cukuplah kesetiaan dan ketabahannya dalam menjaga saya dan menerima kekurangan diri saya.
    Kadang-kadang kasihan denganya yang terpaksa menguruskan saya sebelum bekerja, memandikan saya dahulu, dan memasak sebelum bekerja.

    BalasPadam
  22. Um.masyitah : hebat suami puan.

    BalasPadam