Pengikut

Isnin, 1 Mac 2010

doktor berperang!!!!!!!!!

doktor pula bergaduh..... depan pesakit yang nak bersalin.... kenapa nak tahu? ,,,,,,,,

bertengkar siapa yang patut bertugas?
hasilnya bayi meninggal kerana sesak nafas.


Niii..... di Brazil bukan Malaysia..... tapi tak pelik juga nanti berlaku ditempat kita... tak mustahil,tak mustahil.


ini perang antara doktor. perang antara ahli politik tentu lebih dasyat. kuasa doktor yang terhad sudah jadi macam ni, kuasa orang politik yang tiada batas memungkinkan segala-galanya.....

17 ulasan:

  1. mmg xpatut tpi nak buat cmner, doktor pun manusia...

    terima kasih kpd semua doktor, mmg berat tekanan kerja dia org.

    pe2 hal, jgn smpai bgaduh dpn patient sbb stress dan penat dah la

    BalasPadam
  2. Salam, tuan.

    Saya pernah melihat seorang 'ketua' doktor memarahi 7-8 orang doktor lain di hadapan abah saya kerana kesilapan para doktor itu memberi preskripsi ubat kepada abah. Tindakan 'ngeri' itu menyebabkan kami memohon agar abah ditukarkan ke hospital lain serta-merta. Bukan takut melihat doktor marah, tetapi takut doktor terus tersilap beri ubat.

    BalasPadam
  3. yang jadi mangsa ...pesakit

    BalasPadam
  4. Dr gomen ni klu rawat pesakit...berat mulut. nak kita kena tanya..klu x dia buat bodoh je.
    yg lebih2 nya misi..mulut mcm murai asyik nak marah pesakit je.

    BalasPadam
  5. piewahid: memang tak patut pun...kalau gaduh sambil pegang jarum dan pisau bedah macam mana ya?

    BalasPadam
  6. Marniyati :memang menakutkan.

    BalasPadam
  7. endiem : mintak-mintak la doktor tempat kita ni tak jadi gitu.

    BalasPadam
  8. sharamli :ya, memang sukar nak percaya.

    BalasPadam
  9. zue :inilah masalah doktor gomen kita. bila nak buka klinik sendiri nanti barulah bermuka manis.

    BalasPadam
  10. dulu..
    mustahil la berlaku kat malaysia nih

    sekarang,
    tak pelik lah

    huuuuuuu

    BalasPadam
  11. sepatutnya jalankan tanggungjawab dulu..
    nak gaduh? belakang cerita..

    BalasPadam
  12. x mau le jd camtu.. sian ibu yg ngandung tu tgh sakit tp dok wat hal plak.. mudah-mudahan xkan terjd kt sini

    BalasPadam
  13. Mcm2 lagi kesah ngeri Doktor Malaysia yg di off recordkan.Takut kang sumer orang pakat gi hospital swasta.Sy sendiri ada pengalaman ngeri...huhuhu...sgt ngeri!!

    BalasPadam
  14. kalau dah nama manusia tak kira sape lah....nak bergaduh aje....pelik la

    BalasPadam
  15. Salam, Syekh;
    Pergaduhan yang positif barangkali - masing-masing mahu menerima tugas, bukan menolak tugas. Seronok menyambut kelahiran bayi, agaknya.

    BalasPadam